Help! Uw website werkt plots niet meer.

Opeens wordt je geconfronteerd met het feit dat je website niet meer werkt. Op een ongelegen moment, maar erger is dat je geen onderhoudscontract bij een techneut hebt. En dat je hoster niet meewerkt.

“Had u de mailingen over upgrades aan de server en het scriptingsysteem maar moeten lezen.” Balen… Paniek?

Natuurlijk leven we met u mee en vinden we het fijn u te voorzien van het beste advies en de beste oplossingen! Maar daarnaast vinden we bij BackendBouwer dit vanuit technisch oogpunt interessante cases.

Als programmeur is het altijd verrassend om te zien wat voor een systeem we aantreffen. Een verouderde Drupal, Joomla of Wordpress, of een ander type pan vol spaghetti-code. Soms adviseren we om enkele updates door te voeren waarna de website weer draait. Op andere momenten is het de moeite waard om het oude CMS compleet te schrappen.

In beide gevallen begint het proces met een analyse van de broncode en de database. Hiervan maken we een kopie op onze server die we op chirurgische wijze onderzoeken om te zien wat de exacte oorzaak van het probleem is. We voeren de noodzakelijke wijzigingen door om de site om onze testserver weer aan de praat te krijgen. Nu kunnen we u van advies voorzien.

Bij dit advies wegen we niet alleen hard meetbare zaken als techniek en kosten mee; maar kijken we naar het complete plaatje. Zijn er quick-wins voor u aanwezig? Is het in uw belang dat de site goed gevonden wordt? Dan kijken we naar de Social- en SEO-mogelijkheden. Wordt het delen via Facebook wel juist ondersteund? Is er wel een correct gevulde technische sitemap aanwezig?

Niet onbelangrijk is de veiligheid van uw website en de eventuele data van uw bezoekers. Hier zullen we zeker een mening over vormen en deze in begrijpelijke taal met u delen.

Spreekt dit u aan? Wij zijn u graag van dienst.